Monday, March 1, 2010

Cuti-Cuti Malaysia (Edisi Melaka)

Salam guys....
Sabtu baru ni aku n family bercuti ke Melaka.... syok woo, maklum la... ditemani Puan Wawa hehehe... mak & anak seedara aku 2 orang pun ikut sama....tak pernah-pernah senang bangun pagi, boleh dia orang bangun.... siap mandi dulu pada aku.....Kite orang bertolak dari Temerloh pukul 7am, pada awalnye program nak ke Felda Redong Segamat, rakan Baik aku n Puan Wawa kahwin. tp keadaan kereta tidak mengizinkan....


Ni mak aku kat Makam Hang Tuah, Tanjung Keling.... dia nak sangat melawat makam Hang Tuah katanya...setelah 1/2jam kat situ... baca ape yang patut baru la pi melepak kat pantai. Ingat nak mandi... tp panas sangat cuaca & kite orang tak bawak pakaian Spare


Ni kite orang kat dalam Menara Taming sari....mulanya masing2 tak mau naik, macam2 alasan diberi. last2 nampak macam mana platform tu naik turun barulah berani. Puan Wawa muka cuak gile, Puan Wawa Seorang yang takutkan kentinggian (gayat kata orang). aku ajak berborak pun kena marah....Pakai cermin mata tu sebab kalau dia pejam mata orang tak tau...


Anak sedaraku (Ariefah) with my mum...Ariefah siap sewa Binocular harga rm7, konon nak tinjau bandar melaka....


Aku with isteri tercinta....(senyum pakse tu, padahal nak muntah. aku pulak, rambut serabai gile). then kite pegi Bahtera... shopping kat Bazar (abis gak duit aku, anak2 punye pasal & dipau oleh Puan Wawa). Makan tengah hari kat Melaka Traditional Food Center.

seperti biasa banyak lg gambar...(Puan Wawa ni gile bergambar) tapi malas letak semua, buat sesak je kat blog ni....(dia tak nak Update blog dia) anyway, hari tu kite orang seronok gile.... terutama Aqielah, 1st time ikut aku berjalan....petang tu kite orang balik jugak ke Temerloh jam 4pm, sampai temerloh kul 7.30pm.

2 comments:

myfuzzyworld said...

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

zurin said...

amboi...sedap ngutuk orang ek