Sunday, March 14, 2010

Outstation Lumut (yang memenatkan)

salam guys..
Today hari ke4 aku kat lumut... walaupon semalam berehat di pangkor sama kekawan...badan still penat... ngantok jangan cerita la....
survey lumut ni ok... kawasan tak pack... tgh bandar pon lengang.... tapi hari minggu start ramai dengan orang nak bercuti ke pangkor...
semalam siap je kerja survey town Lumut.... dalam kul 12pm....terus balik hotel, bersiap nak pergi Tapah.... ye la... nak pergi kenduri kawen.... takkan nak pakai baju kerja.....tunggu Saha & Akhil pulak dari Pangkor (site dia orang kat pangkor). kul 12.30pm baru dia orang naik feri ke Lumut. bertolak dari Lumut dalam kul 1.30pm. sampai Tapah dalam kul 3.00pm.... tu pon laju gile aku bawak (setakat termampu kereta opis tu la)


ni kat rumah nafi.... kenduri kawen dia... penat kite orang bekejar dari Lumut ke Tapah.... ikut jalan kampong nak cepat punya pasal....aku makan nasi minyak, ayam masak kicap n acar je....1st time kenduri aku jumpe ada ulam.... aku pon balun ulam petai hehehe Sajen, Saha & Akhil sambal belacan.....


masa ni atas feri... nak pi pangkor....penat balik dari kenduri kawen nafi tak hilang, terus naik feri ke pangkor...tapi semalam syok... mandi laut, air biru je.... tidur kat chalet Nipah Mas... selesa.....cukup puas hati....
k lah.... penat nak tidor jap.... tadi sampai dari pangkor... start kereta terus buat kerja.... nak kejar masa... ni dah siap masa untuk cover tidur balik.... gambar2 kat pangkor akan diupload sedikit masa lagi.... sabar ek....



No comments: