Thursday, January 13, 2011

My Old Bike.....

Salam...
Hari ni aku nak cerita sikit tentang Motor aku yang mana dah dekat 3 tahun tak jalan.... (bangkai buat kata adik aku) ZZR250R Ninja Japan Spec... umur mak ai 16 tahun.... kenderaan paling lama aku pakai....









Well untuk pengetahuan you guys... my Banker (bukan perempuan tu ek... Bapa aku la...) dah bagi green light untuk revive balik motor aku tu... setelah pi kedai Steven untuk sesi soal jawap.... dia pon ok... sebab dia ada 2 bijik sama model dgn aku untuk dilapah... aku cuma sedekah duit upah & pasang je... sebab motor tu dah total lost.... tapi enjin molek lagi... aku punye pulak Crankshaft & Camshaft je yang kong... nak beli baru Crankshaft saja dah RM2000... mana nak cekau duit... tambah pulak... rumah aku dah nak siap... tak lama lagi dah start dah kena bayar cukai pintu... orang kat opis orang tua aku tu semua tau bapak aku bagi sebiji pulak rumah kat Puan Wawa... (huhu untung dia no...nanti aku ceta tentang rumah baru ku ok...)










Berbalik pada motor aku tu.... tahun 1995 tu aku angkat...(angkat baru der... mane main angkat motor second ni....) bayar muka RM12000... bulan-bulan RM303... ingat lagi... dah la aku jenis tak suka utang lama2... (tak nak blacklist macam orang tu, dah check dah tentang loan or ape2 dapat tak... ke nak aku FAX hihihi) paling lama Iswara aku tu 84 bulan....aku beli tahun 2003 (pon angkat baru... geli la der secondhand2 ni..) Masa aku angkat WLA ni aku baru kawan dgn Puan Wawa masa tu... jumpe pon tak lagi masa tu, baru nak kenal... dia diSelatan aku masa tu kerje Utara....
Buat masa ni...Motor Akekah tu belum sampai... so project ni masih lg pending... sampai motor tu sampai kedai steven... tak sabarnye... dah lama tak rentap 200kmj kat highway Karak - Kuala Lumpur tu... Lama dah tak main cecah lutut kat Awana....
ok guys.... aku nak tidor... adios...

p.s; Rajin Bang.... bukak Blog aku ni... Thanks sudi-sudikan.... buat macam blog sendiri ek... lepas tu print...lepas tu gi jaja k... Assalammualaikum....(tak jawap dose... hihihihi)

No comments: