Monday, February 20, 2012

BerKerja Sambil Bercuti

Salam guys...
Tak tau la nape, kat melaka ni aku gila update blog....selalunye malas n takde idea nak update...tapi sini laju pulak.....Anyhu....bebalik pada tajuk...semua taukan (kalau tak tau ni nak bagi tau ni ngeh ngeh ngeh...) yang aku outstation... site kali ni Melaka bandar bersejarah (frust gile, datang si DSLR aku rosak). setelah berhempas pulas memenuhi kouta point aku. Bro Uzir pon ingin la melepaskan geram tengok ramai pelacur pelancong bermaharajalela disini....so kami pon mengambil keputusan untuk menjadi pelancong pula....keputusan pertama kite orang nak naik Melaka River Cruise...bak kata Bro Uzir "Awok geram je tengok mike naik bot tu...awok pon nok jugok...." so, berbekalkan RM10 sorang kami pon menaiki le River Cruise yang Bro Uzir idam-idamkan...mike tengok je le gambor ek...

 cover perut tu sikit wok......











 Betapa Gembiranye Bro Uzir masa tu tak tekire....ada videonye....(malas upload, nanti kantoikan diri sendiri). lepas tu dah round-round sungai, datang pulok idea cerdiknye kami nak naik A'Famosa pulak...ape lagi kami pon menapak la ke A'Famosa dengan semangat membara untuk menjadi pelancong diMelaka ini....500m jugak la menapak....mike tengok gambor kat A'Famosa la pulok.....



 Dah macam tiang posing dia.....


Ya Allah Hemsemnye aku....syukur....

Lepas tu...kami berehat sekejap kat Dataran Pahlawan....kate bro Uzir...ambik hawa dingin sikit...(tau mike bepeluh-peluh menapak) kat Dataran Pahlawan ni lupe pulak nak ngambil gambornye....last kami balik ke hotel, Hotel Sri Pelangi...(dah adegan promote pulak dah) start motor untuk dinner...kat mane la lagi kalo tak restoran kegemaran dia....Asam Pedas Pokok Besar...kalau bole hari-hari dia nak kesini....














dan Menu aku kali ni Asam Pedas Daging Tetel....nyum nyum....
so dengan ini berakhirlah pengembaraan 2 orang saudagar minyak pengasih orang asli kali ini...dan ini la jugak penutup bagi negeri Melaka Bandaraya Bersejarah....minggu depan...mengadaplah lagi untuk sesi pengembaraan ke negeri or daerah mana belum diketahui...(sebenarnye dah tau...tapi tak nak bagi tau...takut orang kejar....kamikan Artis AZ & AA)....

nota kaki bawah sikit pada lutut: korang mesti perasan, gambar uzir banyak dari gambar aku ek....pelik.....

No comments: