Friday, February 17, 2012

Gara-Gara Warung Kita

Salam All....
  Semua tahu rasanya aku ni kaki jalan....kaki makan....hari ni dinner kat melaka aku nak try la makan kat Restoran Asam Pedas Selera Kampung yang diwawarkan dalam rancang warung kita dalam Astro tu....nak gak tau ape yang sedap sangat sampai Pengacara rancangan tu terkinje2 tu....Kedai ni terletak diJalan PM 3, Plaza Mahkota / Mahkota Square, Bandar Hilir...dekat dengan Menara Taming Sari....


Memang tak la aku nafikan makanan-makanan kat sini sedap-sedap, rasa asam, garamnya...Nescafenya memang selera tekak aku la....


Sambal Belacan dia bagi aku memang sedap....lauk yang dihidangkan memang menarik...kedai pon bersih....siap ada tempat makan dalam hawa dingin pulak tu....



ok back to the point....hari ni aku ajok la member aku ini uzir aka uziron admin blog BxRxD makan sini....nak try makan sini pulak...dia on je.....jejak je kaki dalam kedai  layout kedai memang menarik dengan suasana...memandangkan aku nak pekena nasi campur simpel-simpel hari ni....aku pon ambik nasik putih + Ayam goreng bahagian peha + Sayur 2 sudu + sambal belacan n air peberet nescafe ais....sekali makanan masuk je mulut pergh....memang mengancam....siap ratah ayam dengan sambal je....datang la anak owner/pekerja ke owner dia aku tak tau...conteng-conteng kat kertas letak tepi pinggan aku...aku pulak jenis tengah makan tak suke tengok harge makanan sebab konon takut hilang selera konon hehehe...lepas je abis makanan aku pon terbalik kertas tu tengok harga....mak!!! mahainye...harge makanan aku 10 hinggit, Nasi rm1, sayur rm1, ayam rm6 & nescafe rm2...huhuhuhu..aku tanya uzir berape dia tunjuk kertas.... rm6.50. nasi putih + lala masak belada + ulam n nescafe...


Restoran Asam Pedas Pokok Besar pun aku makan tak pernah lebih rm7....tu dengan Asam Pedas Pari, kekadang Daging Tetel.... Sayur, Nasi Putih, Telur Dadar & Nescafe Ais or Tarik....

Akhir kata...terkena aku malam ni...buat kata-kata mutiara dari Uzir... 1st and Never Again. dan saranan untuk owner kedai tukar nama "Restoran Asam Pedas Selera Pelancong"

No comments: