Monday, February 27, 2012

Kerja Yang Tak abis-abis....

Salam....
Minggu ni aku ada kat Johor Bahru. Site aku kat sini.....dan minggu ni minggu last...Rabu ni aku dah naik semula ke KL, bandaraya kesayangan aku....
Teman Rapat Sewaktu Outstation
Yang sebenarnye aku dah penat Outstation ni... buat kata Bro Uzir....umur dah masuk 3 siries ni sakit-sakit badan. untuk yang tak tau lagi aku kerja berkhidmat untuk masyarakat buat kata kawan aku sorang ni. kerja Mapping ni orang ramai yang ingat syok....mula la ramai je cakap best dia dapat jejalan....best dapat dok hotel hari-hari. fyi, aku jejalan bukan jejalan saja....bekerja tau, kalau tempat tu cantik macam mana pon tak sempat der nak tgk permandangan pon. sebab mata asik melilau cari signbord, dok hotel pon bukan Holiday Inn ke Regency Hotel ke....duk Hotel Ayam tau (Hotel Ayam ni ada panggil hotel checkin, hotel takde bintang).

cuba korang bayangkan, satu hari 120kmj berjalan. nak mencukupkan kouta data POI harian (POI=Point of Interest), pernah kouta 1 hari 150, nak dapatkan 70 pon sakit....kalau aku keluar bekerja Garmin 60cx dan Trimble Juno SB kena bawak....kalau tak macam mana nak colect datakan Garmin tu hanya untuk Guide, untuk Mapping, budak-budak mapping memang kata hampeh, cuma ada mapper wannabe kata hebat sangat, sanggup beli sebab nak wat map sendiri....

Garmin 60Cx & Trimble Juno SB  
Tak sangka aku dah 12 tahun aku terlibat dalam bidang ni...(dah kire otai kot)....dari guna alat yang maha primitif sampai lah yang maha canggih...semua dah merasa....dari pikol pole sampai la pikol orang jenuh dah merasa...ada kekawan aku tanya tak jemu ke merantau je....jujurnye aku berkata...yes, tapi apekan daya, nak cari kerja pilot aku tak reti bawak kapal terbang....main layang-layang pon selalu crash....

Paling jenuh semenjak aku kerja tempat baru ni...tak sampai setahun 1 malaysia aku pusing, ada naik kereta, ada naik motor....dengan motor tu yang jenuh tu, bontot rasa macam hak milik orang lain dah, dengan saiz aku yang comel ni senak der....

  
ni On D Way Up Cameron dari Gua Musang
Tapi tempat baru ni la rezeki aku bertambah, dengan ramai request buat partime, n senang aku nak buat partime. dapat gak aku DSLR aku, Compact Camera, kereta tambah sebijik lagi....syukur alhamdullilah....

ok la guy....cukup la aku merepek untuk hari ni....nanti aku merepek lagi...untuk tukang skodeng tu...aku dah letak shoutbox tu...jerit la....bagi yang murah hati tu click la kat add tu tambah lagi rezeki aku...
chow....


Suatu kebaikan ialah bila ilmumu banyak, sabarmu besar, dan kamu bersaing
dalam beribadah.
     














No comments: