Wednesday, March 7, 2012

Koma Setelah Jatuh Merempuh Sekatan Pihak Polis

Salam All
Aku rasa la, ramai yang kata Polis Kejam, Polis Jahat, Polis Zalim dan tak bertimbang rasa semua tu sememangnya ditanam dalam kepala otak kita bernama manusia ni dalam Malaysia. Semua itu dibuat oleh pihak pihak tertentu yang anti Polis (bila kena samun ke kena pukul ke pandai pulak gi report polis hihihi)


Dalam kes remaja cina yang koma setelah jatuh dari motor sewaktu melarikan diri dari roadblock polis. Dan seperti biasa, pihak keluarga remaja tersebut menyalahkan pihak polis sehingga menyebabkan anak mereka terlibat dalam kemalangan itu dan koma

Menurut kakak kepada mangsa:
"Hanya kerana adik saya tidak memakai topi keledar, dia menendang motosikalnya. Kenapa dia berbuat demikian kepada adik saya yang berusia 14 tahun apabila dia hanya boleh mengeluarkan saman?” 

Hakikat sebenar tidak dapat diterima oleh keluarga remaja Lelaki Cina tersebut lalu menyebarkan cerita bahawa Polis menendang lelaki cina tersebut sehingga koma. Ditambah lagi Anggota Polis yang bertugas adalah melayu maka serangan hebat mesti dilakukan dan menafikan kejadian sebenar yang telah berlaku.

Rakyat Malaysia perlu sedar dan jelas mengenai pekara yang sedang disebarkan dan dihasut oleh pihak tak bertanggungjawap mengenai insiden remaja lelaki Cina yang lumpuh setelah melanggar pembahagi jalan.

SALAH remaja Lelaki Cina itu kerana tidak mempunyai lesen memandu yang mana tidak mempunyai kelayakkan untuk menunggang motosikal. Secara jelas remaja lelaki cina itu tidak tahu mengawal motosikal yang ditunggang kerana tidak mempunyai lesen memandu.

SALAH remaja Cina itu apabila melanggar sekatatan jalanraya kerana jika tidak dilanggar sekatan jalan maka sudah pasti remaja cina itu tidak hilang kawalan dan tidak akan melanggar pembahagi jalan sehingga beliau mendapat koma.

SALAH keluarga remaja Cina itu kerana membenarkan menunggang motosikal tanpa lesen memandu yang sah. Keluarga remaja cina itu perlu mengambil tanggungjawab mengenai insiden yang berlaku kerana GAGAL dalam mendidik anak yang berumur 14 tahun.
Sumber : Akhbar dan Blog


Cintailah Allah yang Maha Agung. 
Ia adalah cinta yang hakiki, sejati dan kekal abadi
yang akan membawa kebahagiaan di dunia dan di Akhirat.

No comments: